Alles over uitvaart in Amsterdam

Kosten uitvaart

De kosten van een uitvaart zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. U zou het kunnen vergelijken met een taart. U heeft een bepaalde basis nodig om een taart te maken, daarna is het aan u om te bepalen hoeveel toppings u op de taart doet. Hoe meer en exclusiever hoe kostbaarder de taart en in dit geval de uitvaart wordt.

Een uitvaart in een chique locatie midden in het centrum zal duurder uitvallen dan wanneer u de uitvaart laat plaats vinden in het uitvaartcentrum. Kiest u voor koffie en cake bij de condoleance dan bent u een stuk goedkoper uit dan wanneer u bier, wijn en luxe hapjes laat serveren. Kiest u voor een exclusieve massieve kist of een eenvoudig standaard model? Kortom een (groot) deel van de kosten van de uitvaart komen voort uit uw eigen keuzes. Het is dan dus ook altijd aan te raden om eerst uit te zoeken wat het beschikbare budget is. Dan kunt u daar rekening mee houden bij het regelen van de uitvaart.

In grote lijnen wordt een uitvaart opgebouwd uit drie elementen.

  1. Voor de uitvaart. Het gaat hier om kosten voor het verzorgen van de overledene, de opbaring, de kist, de planning en organisatie van de uitvaart.
  2. Tijdens de uitvaart. Het gaat hier om kosten voor de begraafplaats/het crematorium, de catering, de zaalhuur, dominee of pastoor, live muziek, rouwvervoer etc.
  3. Na de uitvaart. Het gaat hier om kosten voor asbestemming, grafmonument, nazorg specialisten etc.


Als u wilt weten wat uw uitvaart zal gaan kosten dan kunt u gebruik maken van de handige online uitvaart kostencalculator. In deze kostencalculator vult u uw eigen wensen in met betrekking tot de uitvaart. Het programma geeft u direct een overzicht van de kosten van de uitvaart.

Deze kostencalculator maakt gebruik van de gemiddelde tarieven die in Nederland in rekening worden gebracht. Deze cijfers worden jaarlijks aangeleverd door uitvaartondernemers en toeleveranciers uit de uitvaartbranche.

Goedkope uitvaart in Amsterdam

Als u de kosten voor de uitvaart zo laag mogelijk wilt houden kunnen wij u een paar tips geven hoe u kosten kunt besparen. Dat kan allereerst door diensten af te nemen van een aanbieder van budget uitvaarten. Zo kunt u op Budgetbegrafenis.nl al vanaf € 1.850 een complete begrafenis regelen inclusief graf. Een complete maar toch goedkope crematie kan op
Budgetcrematie.nl al worden geregeld vanaf € 1.350.

Deze twee budgetsites zijn onderdeel van de Amsterdamse uitvaartorganisatie Amstel Uitvaarten.

Wanneer u wel kosten wilt besparen, maar u tegelijkertijd toch een reguliere uitvaart wilt kunt u door handig te zijn ook veel kosten besparen. Door zoveel mogelijk dingen zelf te regelen bespaart u kosten. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de kist zelf te maken. In deze film ziet u precies wat u in huis moeten halen om een kist te maken en hoe u deze in elkaar zet. U heeft hiervoor ongeveer 150 euro aan materialen nodig.Het is in Amsterdam ook toegestaan om een uitvaart te verzorgen zonder dat u gebruik maakt van een uitvaartondernemer. Maar dan moet u er wel rekening mee houden dat u heel veel zaken moet regelen in een korte en emotionele tijd. Houdt er in dat geval ook rekening mee dat u voor de begrafenis of crematie een verlof tot begraven/cremeren moet aanvragen op het stadsdeelkantoor. U zal ook zelf de kist moeten aanschaffen, de afspraken met het crematorium of de begraafplaats moeten maken en eventueel zelf de overledene moeten verzorgen etc. Als u precies wilt weten wat u allemaal moet regelen als u de uitvaart zelf verzorgt dan kunt u voor uitgebreidere informatie kijken op Uitvaart.nl.

Zelf uitvaart regelen.

Uitvaart in Amsterdam zonder uitvaartondernemer.

Uitvaartondernemers vergelijken

Sinds begin 2014 is het mogelijk om verschillende uitvaartondernemers online met elkaar te vergelijken. Op de website www.uitvaartmarkt.nl kunnen mensen door middel van een wensenformulier precies aangeven hoe ze willen dat de uitvaart er uit komt te zien. Binnen enkele uren ontvangen ze dan een aantal verschillende offertes van uitvaartondernemers uit hun buurt. Nabestaanden kunnen soms wel honderden euro’s besparen door vooraf uitvaartondernemers uit Amsterdam met elkaar te vergelijken. Op Uitvaartmarkt.nl kunnen families uitvaartondernemers ook vergelijken op kwaliteit. Dat kan bijvoorbeeld door een bedrijfsvideo van de uitvaartondernemer te bekijken of door te lezen hoe andere families de uitvaartondernemer beoordelen.

Het is ook mogelijk om uitvaartondernemers met elkaar te vergelijken op www.uitvaartoffertes.nl.

Uitvaartverzekering

Omdat lang niet iedereen genoeg geld op de bank heeft om zomaar een uitvaart te kunnen bekostigen kan het heel verstandig zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering dekt de kosten van de uitvaart. Uiteraard is het verstandig om eerst uw eigen uitvaartwensen in kaart te brengen en door middel van de online uitvaart kostencalculator uit te rekenen wat uw uitvaart zal gaan kosten. Dat bedrag kunt u dan verzekeren middels een uitvaartverzekering. Er zijn diverse uitvaartverzekeraars en er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen.

De meest bekende uitvaartverzekeringen zijn de natura uitvaartverzekering en de kapitaal uitvaartverzekering. Bij de natura verzekering gaat de verzekeraar er vanuit dat men de uitvaart zelf mag verzorgen. Op die manier kan de verzekeraar veel inkoopvoordelen krijgen om zo de kosten te kunnen drukken. Dat houdt dus in dat de nabestaanden min of meer verplicht zijn om de uitvaart te laten uitvoeren door de verzekeraar, tenzij ze genoegen nemen met een lager uit te keren bedrag. Bij een kapitaalverzekering is een overeengekomen bedrag verzekerd. De familie kan dan zelf bepalen welke uitvaartondernemer de uitvaart mag gaan verzorgen.

Er is een speciale website waar u alle informatie vindt op het gebied van de uitvaartverzekering.

Overlijden in Amsterdam melden?
Bel nu direct: 06 4897 4500