Alles over uitvaart in Amsterdam

Geen geld voor uitvaart

Op het moment dat er geen nabestaanden van een overledene gevonden kunnen worden en er niets geregeld is voor de uitvaart neemt de gemeente Amsterdam deze taak over. Hulpdiensten of instanties die de overledene aantreffen nemen dan contact op met het team Uitvaarten van de gemeente Amsterdam.

Team Uitvaarten

Dit team gaat eerst op zoek naar familieleden van de overledene. Als deze worden gevonden dan wordt hun gevraagd of zij de uitvaart willen betalen. De familie kan eventueel bijzondere bijstand bij de gemeente aanvragen op het moment dat er geen geld is voor de uitvaart. Kijk voor meer informatie over de bijzondere bijstand op de site van de gemeente Amsterdam.

Familie wil niet betalen

Als de familie niet wil betalen of er geen nabestaanden zijn dan neemt team Uitvaarten het over en regelt de uitvaart. Deze uitvaart is dan zeer sober maar wel compleet. Nabestaanden hebben op dat moment geen zeggenschap over hoe de uitvaart verloopt. Er wordt wel rekening gehouden met de wensen van de overledene als dit goed is vastgelegd (wensenformulier, codicil of testament). Voor meer informatie kunt u bellen met team Uitvaarten via nummer (020) 251 4231 of kijk op de site van de gemeente Amsterdam.